Ronaldo és a Fort Lauderdale Strikers: egy floridai sportfogadás fociprojekt megfordult

A régi NASL kicsi szexisége lényegében saját súlya alatt összeomlott, sikertelen próbálkozás egy nagyon európai labdarúgó márka népszerűségének felgyorsítására az Egyesült Államokban. Azok a csapatnevek, amelyek még mindig az életben maradnak, a NASL MLS-ben és a modern inkarnációban: a New York-i Cosmos, Pele egyszeri otthona. A Tampa Bay Rowdies, akik gazdag angol támadóként játszottak Rodney Marsh. És a Fort Lauderdale Strikers, az észak-írországi 70-es évek végén játszott játszótér, a legjobb George Best.

A sztrájkolók ezekben a napokban a brazil tulajdonosi csoport Paulo Cesso, egy oktatási és technológiai vállalkozó vezetésével járnak. és Ronaldo, a brazil világbajnokság győztese kisebbségi partner.

Kivéve a brazil felvételt a megkülönböztető vörös és arany karikáról, úgy tűnik, megdöbbent.A baj, amely magában foglalja a későn fizetett játékosok gyengeségét, és a pattogást ellenőrzi, a Guardian megérti, hogy a klub eladásra került. Nem világos, hogy ez bet365 sportfogadás részleges vagy teljes értékesítés iránti szándékra törekszik – ahogyan Ronaldo jövőbeli szerepe is. Azonban a Guardiannak szóló nyilatkozatban a klub ügyvezetője, Luis Cuccatti mondta, hogy a Strikers jövője vitatott. „Felmérjük a jelenlegi tulajdonosi helyzetünket és beszélünk a potenciális partnerekkel, hogy a lehető legjobb tervet tudjuk megvalósítani, hogy elérjük a világszínvonalú futballklub építésének célját” – mondta Cuccatti. a futballról Tovább

Mégis, hír, hogy az egyik NASL zászlóshajó márkája nehéz helyzetben van a bajnokság számára.Bizonyos negyedekben a NASL életképességének másik kérdése lehet. Az elmúlt hónapban Oklahoma City-ben jöttek létre a vitorlázások, mivel Rayo OKC, az első szezonban a bajnokságban válságba került, mint a többségi tulajdonosi csoport, a spanyol Rayo Vallecano klub tulajdonosai és a helyi kisebbségi partner közötti vita. Az érv arra a pontra emelkedett, ahol az egyik kisebbségi tulajdonos látszólag eltávolította a gyepet a területről.

Fort Lauderdale-ben a nehézségek számtalanok. Alacsony tömeg a sűrűn lakott floridai futballpiacon, az ígéretével, hogy több jön. A fizetések késedelmes megérkezése, egy esemény előfordulása a pénzeszközök Brazíliából az USA-ba történő átruházásának kérdése.

De ez egy történet, amely előre megjósolható. Az Egyesült Államokban a futball kisebb bajnokságaiban az élet ismeretlenül nehéz.Csapatok jönnek és mennek. A tulajdonosok kigyulladnak. Rajongók, ditto. És bár a Strikers név egy bizonyos gyorsítótárat hordoz, ami 1970-es évek végétől a nyolcvanas évek elejéig terjed, köszönhetően a George Best, Gerd Müller és Ray Hudson világítótestének, a nosztalgia nyilvánvalóan csak így van.

Majdnem két évek óta Ronaldo és társulás létrehozása. A brazilok, akik 2014 szeptemberében megvásárolták a forgalmat a most elhalványult forgalmi rendezvényszervezettől, a Traffic Sports-től, komoly megbízással érkeztek. Ígéretet tettek arra, hogy újra felemelik a klubot korábbi dicsőségére. Ebben a vénában az utolsó szezon előtti utazás Kínába utazott.Az ötlet még akkor is lebegett, hogy Ronaldo, majd láthatatlanul elhomályosult, még egyszer visszahúzhatja a csizmáját, és kiderülhet, hogy a dél-floridai felszerelés.

Sajnos nem.

ritkán látott figura, mondja Kenny Butler, a kiemelkedő Strikers támogatói csoport elnöke, a 19. repülés vezetője. „A jelenléte a kezdetektől fogva foltos” – mondja. – Azt hiszem, ugyanaz volt, mint a brazil védő Leo Moura tavaly, amikor játszott No10-nél, mikor ő online fogadóirodák maradt hátra a karrierje során. Ha játszhatná a No10-et, akkor Brazíliában volna. És úgy gondolták, hogy a brazilok csak úgy látszanak, hogy lássák Leo Mourát.

Ronaldo hasonlatossága esetleg túlzott volt, mondja a Sun Sentinel Pedro Heizer. – Soha nem volt itt – mondta Heizer. „A sztrájkolók nem sokat hirdettek, de amikor megtették, Ronaldo-t is belefoglalták.Azt hiszem, talán eljutott az emberekhez, mert soha nem látták őt.

A brazilok a hibásnak nevezték, hisz, mert megérkeztek, mert úgy gondolták, hogy ismerik a labdarúgást, mert brazilok, de nem értik az amerikai futballt egy egészen más vadállat. ”

Kezdetben az új tulajdonosok hangjai pozitívak voltak, Butler azt mondja. A rajongói viszony a front office-mal produktív volt. De aztán a rajongók látták a brazilokkal elárasztott csapatot, és úgy értelmezték, mint egy végső kísérletet a helyi brazil közösség fellebbezésére. A szurkolókkal való szétkapcsolás ebben a szezonban érzékelhető. Az elmúlt évszakokban az átlagos tömegek szerények voltak – körülbelül 3000-4000 körül. Ebben a szezonban a résztvevők az 1300-as kör körül zuhantak.

A jelzések egy másik tényezőre utalnak, ami a coaching és a játékosztályban folyik.A brazilok elbocsátották a korábbi bajnok Gunter Kronsteiner, aki a 2014-es NASL-bajnoki mérkőzésen a Strikers-et vezette. A 2015-ös bosszantó megnyitó kampány után a NASL szétválasztott szezonjának részévé tette vissza, és ismét rájött a rájátszásba. Mégis ismét a klub és a Kronsteiner elváltak. Ennek ellenére az osztrák megtartja a klub iránti erős szeretetet, és Cessót és Rafael Bertani-t, a másik partnereit is dicsérik. De arról van szó, hogy hol gondolkodik a dolgok rosszul. Míg Miami vár az MLS-re, hogy megérkezzen, a város legújabb csapata mozog Tovább – mondta Kronsteiner a Guardiannak. „A játékosok és a coaching személyzet személyes kapcsolatban állt a rajongókkal.Ezt csak akkor hagyja figyelmen kívül, ha komolyan vesz egy profi klubot. Nem rúg ki Tom Mulroy-t, vagy Tim Robbie-t, aki nagyon jól ismert ezen a területen, hogy 100% -ban elkötelezett ebből a klubból. A hibákat tévesztik. ”

Kronsteiner, egy ausztriai bécsi edző a hazájában, azt mondta, hogy az írás a falon volt, amikor egyértelművé vált, hogy a klub„ nem akar több pénzt költeni ”.

„A futball nem volt a fő céljuk” – mondta Kronsteiner a brazil tulajdonosoktól.

Mulroy, klubvezető, amíg 2014 novemberében távozott, és Robbie-t kulcsfontosságú figuráknak tekintették a klub és a fanbase összekapcsolásában. Különösen Robbie, utóbbi időben a klub elnöke, aki tavaly májusban távozott, jelentõs kapcsolatot jelentett a Strikers múltbeli múltjával.Az apja, Joe Robbie, a Miami Dolphins hírnevéről, aki az 1970-es években kezdte meg az eredeti Fort Lauderdale Strikers franchise-t, és Robbie Jr közvetlenül a főiskola után kezdett dolgozni a klubban. Mulroy a maga részéről elnyerte a helyi körzet ifjúsága iránti elkötelezettségét.

A Strikers számára ez idáig bosszantó szezon volt. A helyszínen a csapat nemrég hat győzelmet aratott a zűrzavar közepette. És az US Open Cup-ban tovább mentek, mint bármely más kisebb bajnoki csapat, hogy elérjék a negyeddöntőket. A mezőn kívül a kérdések bőségesek. A jelentések azt sugallják, hogy a kifizetések tardy érkezése folytatódott. A látogatói fronton a klub úgy döntött, hogy a történelmi Lockhart stadionról a Central Broward Stadionra, az MLS Combine otthonára vált, úgy tűnik, hogy intimebb rajongói élményt nyújt.Ugyanez a helyzet: az egyik közelmúltbeli hétvégi játék a 455-ös bejelentett tömeges számot mutatta.

A csapat túlságosan összpontosít Kínába irányuló utazásokra és egy globális márkaépítésre, és nem elég a saját kertjében. kritikusok érvelnek.

Ami a NASL egészét illeti, egy másik sziklás szezonon kívül is várhat. A San Francisco Deltas új klubja csatlakozik a Minnesota United-hez az MLS irányába. De a máshová eső összehúzódás veszélye megmarad. A közelmúltban elkezdődött a pletykák, hogy Ottawa Fury hajózni akar a rivális bajnokságra, a harmadik szintű USL-re, bár úgy tűnik, hogy mostanra maradnak.Mégis, a bajnokság ebben az évben nagy lépéseket tett a CBS Sports és a beIN Sports nevű országos televíziós ajánlatok hozzáadása után.

Bármi legyen is az eredmény, a bajnokság egyik vezető nevének küzdelmei egy másik zavaró fejezetet jelentenek egy klub – és a bajnokság – történetében, amely történelmi jelentőséggel bír az amerikai játékhoz. </p >