Paul Allen a Microsofton túl: lerombolt hadihajó kereső és végső sport rajongó

Paul Allen élete a Microsoft társalapítója és filantrópja mellett a sporttal kapcsolatos kettős megszállottságra és a Csendes-óceáni háború alatt kritikus csatákban süllyedt hadihajók sorsára összpontosított.

Az utóbbi időben évek óta Allen több expedíciót vezetett be, amelyek a japán és amerikai hajók felfedezéséhez vezettek, amelyek egyébként elmaradtak volna az óceán fenekén.

2015-ben a milliárdos által vezetett csapat találta mobil sportfogadás meg az elsüllyedt japán hadihajó Musashi a Fülöp-szigetek partjainál, hosszú távú rejtélyt lezárva a pontos helyéről.Paul Allen, a Microsoft társalapítója, 65 éves korában meghal…Read more

Az amerikai hadsereg 263 méter hosszú, 73 000 tonnás Musashi 1944. október 24-én, amikor részt vett a Leyte-öböl csatájában, több mint 1000 tengerész megölésével – a hajó legénységének fele.A Yamato húgahajójával együtt a Musashi volt a legsúlyosabb és legerősebb fegyveres csatahajó a haditengerészeti hadviselés történetében. nyolc évvel a Musashi-t keresi, azt mondta, hogy „bezárja az elveszett családok családját”.

Idén márciusban az Allen által finanszírozott expedíció felfedezte a USS Juneau maradványait a Salamon-szigetek a Csendes-óceán déli részén. hogy a fogadás bónusz testvérek nem tudtak ugyanazon katonai egységben szolgálni.

Márciusban Allen csapata a USS Lexington repülőgép-hordozó roncsát találta, több mint 500 mérföldre Ausztrália keleti partjától.

Mindegyik felfedezés Allen-től a halott férfiakhoz és a családokhoz fordult akik soha nem tudnának a szeretteiket pihenni.

„Amerikaként hálával tartozunk mindenkinek, aki szolgált, és akik továbbra is szolgálják hazánkat bátorságuk, kitartásuk és áldozatuk miatt. – mondta, miután a Lexingtonot 3000 méterrel a felszín alatt találták. >

A USS Ward, a tavaly decemberben a Fülöp-szigeteken elpusztult romboló, az első amerikai háborút lőtték a háborúban, amikor a japánok 1941 decemberében támadták meg Pearl Harborot.A második lövés egy japán törpe tengeralattjárót süllyedt. A Wardot három évvel később egy kamikaze-rájátszás után süllyesztették el.

Közelebb az otthonhoz, Allen befolyása az ő szülői Seattle unibet sportfogadás bónuszok kulturális tájára, amely kiterjed a sportpályára.1997-ben megvásárolta az NFL Seahawks-et, és az MLS franchise Seattle Sounders társtulajdonosa volt.

A Seahawks áthelyezéssel szembesült, amikor Allen belépett, hogy mentse a csapatot, és felügyelete alatt három Super Tálak, az egyik – az egyetlen NFL-bajnokságuk – 2013-ban nyertek.

A Seahawks edzője, Pete Carroll szerint a világ „jobb hely” Allen „szenvedélyének, elkötelezettségének és önzetlenségének”.

„Az öröksége örökké fog élni” – tette hozzá Carroll.

Allen, aki a kosárlabda „igazi rajongójának” nevezte magát, 1988. óta tulajdonosa az NBA Portland Trailblazereinek is.

„Paul Allen volt a végső nyomvonal blazer – az üzleti életben, a jótékonyságban és a sportban” – mondta Adam Silver NBA biztos nyilatkozatában.