Na svojim oznakama, postavite se, pričekajte: Bet365 prometne gužve zaustavljaju Rio ispred Olimpijskih igara

Posebni prometni propisi koji daju prioritet sportašima i VIP posjetiteljima Rio 2016 igara uzrokovali su 20km (12,5 milja) prometnih gužvi na ulicama Rio de Janeira, nekoliko dana ispred ceremonije otvaranja.

Budući da su novi olimpijski lanci otvoreni u ponedjeljak, promet u jutarnjem satu je smanjen na puzanje s prosječnim brzinama manjim od 15 km po satu, prema O Globo. Gradski dužnosnici nadaju kako će zagušenje biti ublaženo novim proširenjem metroa, koji je Bet365 bonusi otvoren u ponedjeljak – više od dvije godine iza rasporeda. No, tijekom trajanja Igara, sjajna nova usluga podzemne željeznice bit će dostupna samo za olimpijske karte i prolaznike. Prijevoznici ne smiju koristiti produžetak do kraja godine.Rio Olimpijada: tko su pravi pobjednici i gubitnici?Pročitajte više

Da bi se dodatno smanjila gridlock, škole će biti zatvorene tijekom trajanja Igara i gradonačelnika Eduardo Paes proglasio je četiri mjesna blagdana na ključnim datumima: ovaj četvrtak za dolazak svjetiljke u grad; u petak za svečanost otvaranja, 18. kolovoza za Bet365 triatlon i ponedjeljak poslije ceremonije zatvaranja, kada se očekuje da će odlaziti iz Rima 100.000 posjetitelja. Rio je četvrti najgori grad na svijetu za prometne gužve, prema jednom indeksu.Iako je vlada potrošila više od 800 milijuna funti (1,070 dolara) na nove autoceste i brze autobusi za ublažavanje problema pred Igrama, vozači često doživljavaju dvostruko ili trostruko putovanje zbog zagušenja, osobito oko Rodrigo de Freitas Laguna (gdje će biti postavljena olimpijska veslanja) i na putu između Južne zone i Barra da Tijuca (mjesto olimpijskog parka). Nova metro je samo djelomično rješenje jer zaustavlja više od 10 km od igara. Za ostatak putovanja, posjetitelji će morati koristiti Bet365 autobuse ili taksije.

Nastojanja za poboljšanjem mobilnosti bila su komplicirana brojnim bombašima, od kojih su najnoviji prisiljeni privremeno zatvaranje zračne luke Santos Dumont. Bio je to lažni alarm, jedan od više od pola tuceta u posljednja dva tjedna.