Blake Austin diskant fører Raiders til seier over Knights i Canberra

Hvis den neste State of Origin var ikke et år unna, Blake Austin kan ha spilt seg inn i en NSW jersey med en fantastisk hat-trick i Canberra 36-22 seier over Newcastle på fredag.

No6 scoret tre forsøk i de første 15 minuttene, mens Josh Papalii fikk en dobbelt å forsegle Raiders’ første seier i en måned, på et kjølig GIO stadion.Deres siste seier var i runde 13 mot Knights, som nå har mistet seks på rad.

Med Laurie Daley er halvdeler sammenkobling av Trent Hodkinson og Mitchell Pearce beviser mislykket i Blues’ Origin tittelen forsvar, Austin gitt en betimelig påminnelse om hans evner til fem åttende.

Han tok bare 90 sekunder å få prøve No1, etter en modig beslutning om å kjøre på den siste takle av det andre settet av spillet.Han gjorde det en dobbel knapt seks minutter senere, flytte en Paul Vaughan avlaste og snu Knights fullback Kurt Gidley innsiden ut med en flott venstrefot trinn.

Han tok opp hat-trick i det 15. minutt etter vinne løpet til et smart skudd-målet.

“Hver gang jeg ser ham spille jeg er mer imponert over ham,” rugby league udødelig Andrew Johns sa under kommentaren til Nine Network. “What a player.”

Jarrod Croker scoret Canberra fjerde forsøk, og deretter konvertert i 23. minutt for å innhente Mal Meninga som Raiders’ tredje høyeste tryscorer gjennom tidene.

Newcastle slo tilbake med en av sine egne på halvtimen å komme inn pause 24-4 ned.Med retur av Tyrone Roberts og playmaker Jarrod Mullen sammen for første gang siden Anzac Day, hadde ridderne håpet sitt første valg halverer sammenkobling ville vekke deres angrep i Canberra

Men Mullen -. Tilbake etter 10 uker på sidelinjen med en fot skade – dukket en skygge av seg selv, humpet til tider. Dane Gagai også slitt, etter å ha gjort sin Origin debut knapt 48 timer tidligere i Queensland serie vinnende seier i Brisbane.

Men hans Maroons lagkamerat Papalii viste ingen tegn på tretthet, og legger til sin jomfru Origin prøve med en dobbel begge mål i de første 10 minutter av den andre halvdel.Akuila Uate svarte med et par forsøk og Kane Snowden en fire-pekeren av sine egne, men det var for lite for sent for Knights.

Den natten, men endte på en sour Merk for Raiders , med i-skjema halfback Sam Williams tatt av sent i den andre halvdel med en mistenkt bryst skade.